Cariere

 

 

Proiect Erasmus 2020-2021

 

În anul scolar 2020-2021 Scoala Sanitara Postliceala CAROL DAVILA din Pitesti a fost  beneficiara unui proiect de mobilitate Erasmus+ nr. 2020-1-RO01-KA116-078503, cu titlul „Competente cheie in nursing dobandite in cadru european - sansa insertiei pe piata muncii”

 

Erasmus+ este programul Uniunii Europene care are scopul dea  moderniza si internationaliza educatia, formarea profesionala si lucrul de tineret. Pentru oameni el ofera posibilitatea de a îsi dezvolta competenetele pe toate cele trei componente (cunostinte, abilitati,atitudini) precum si de a face schimb de experiente cu persoane cu interese similare din alte tari. Pentru organizatii acesta ofera un suport financiar cu scopul de a îsi dezvolta capacitatea manageriala de a raspunde mai bine nevoilor beneficiarilor pe care îi deservesc isi comunitatilor pe care le sprijina prin proiecte internationale.

Partener de primire:

-        AWO Württemberg - Stuttgart-Germania care detine 13 centre de îngrijire batrâni si persoane cu deficiente motorii.

 

Participanti :

-  24 de elevi, selectati dintre elevii  anului III, calificarea profesionala Asistent medical generalist;

-    2 profesor de instruire practica

 

Perioada mobilitatilor:

- flux 1:   14-25 iunie 2021

- flux 2:   05-16 iulie 2021

- flux 1 profesor: 14-18 iunie 2021

- flux 2 profesor: 05-09 iulie 2021

 

Rezultate  obtinute:

Mobilitatile elevilor au constat în efectuarea unur stagii practice de 2 saptamâni aferent modulului de “Geriatrie, gerontologie si nursing specific”.

    Elevii au dobândit:

- cunostinte privind îngrijirea pacientilor într-un  sistem de sanatate care aplica modele conceptuale recunoscute si utilizeaza un sistem informatic de îngrijire;

- competente privind culegerea de date, stabilirea diagnosticelor de îngrijire, elaborarea planurilor de îngrijire, realizarea de interventii;

- abilitati lingvistice si de integrare în echipe de lucru si comunitati multiculturale.

    Profesorii VET :

    - si-au largit abilitatile profesionale în predarea tenhnicilor/procedurilor de ingrijire prin  folosirea unor echipamente si instrumente medicale performante si aplicarea unor software in elaborarea planurilor de îngrijire;

    - au dobândit competente privind activitatea de mentorat si evaluarea competentelor practice ale elevilor;

 

Recunoasterea mobilitatilor:

 

Certificarea cunostintelor, competentelor si abilitatilor dobândite de catre participanti s-a facut prin obtinerea unor Certificate de Mobilitate Europass.

 

Impactul proiectului:

 

În urma efectuarii mobilitatilor, participantii au dobândit mai multe experiente profesionale si personale (inclusiv cele determinate de adaptarea într-un mediu social si cultural diferit de cel românesc), care le vor facilita tranzitia de la scoala la viata activa si le va oferi un atu în plus în  gasirea unui loc de munca. Din cei 24 partcipanti elevi la mobilitati Erasmus+, în 2 luni de la absolvire 7 s-au angajat la AWO Württemberg - Stuttgart-Germania - locul de stagiu din proiect, iar 2 si-au gasit deja un loc de munca în spitale din România.

 

Bugetul proiectului

Proiectul s-a derulat  in baza unui contract de finantare incheiat cu  Agentia Nationala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), pentru o perioada de 14  luni (1 octombrie 2020 – 30 noiembrie 2021). Finantarea va fi în suma maxima de 57.596,00 EUR                                                                     

Bugetul a fost repartizat pe linii bugetare, astfel:

Grant acordat participantilor elevi si profesorilor:

       - transport international/participant elev: 275 euro.

       - sprijin individual/participant elev: 1456 euro; 

      - sprijin individual /profesor=1120 euro

Sprijin organizational: 9100 euro

 

 

Responsabil proiect

Prof. Elena Stanescu

NOUTATI SI EVENIMENTE
01.09.2022
ANUNT
Deschiderea oficiala a anului scolar 2022-2023
...mai mult
04.08.2022
Anunt situatii neincheiate
...mai mult
04.08.2022
Anunt Post Ingrijitor
...mai mult