Despre noi   Vezi aici PLANUL DE ACTIUNE AL SCOLII (2020-2023)

   Vezi aici Raport anual de evaluare interna a calitatii (2019-2020)

   Scoala Sanitara Postliceala CAROL DAVILA din Pitesti este o unitate de invatamant particular, infiintata la 01.10.1997 de catre Asociatia Femeilor Pitestene "ANA", un ONG avand in obiectul de activitate derularea de activitati de invatamant  nivel postliceal si furnizarea de formare profesionala continua.

   In anul 2008, in conformitate cu legislatia specifica din Romania, scoala a fost acreditata prin Ordinul MECI nr. 4852/21.07.2008 si functioneaza ca “unitate de invatamant cu personalitate juridica, de drept privat si de interes public, parte a sistemului national de invatamant, beneficiind de toate drepturile si obligatiile legale”.

   In anul scolar 2011-2012, in urma activitatii de evaluare externa periodica ARACIP, scoala a primit Atestat privind nivelul calitatii educatiei oferite, atestat ce are o valabilitate de 5 ani.

    Misiunea scolii este de a realiza activitati de invatamant preuniversitar sanitar la standarde de calitate.

   In prezent, scoala functioneaza cu 3 calificari profesionale din domeniul "Sanatate si asistenta pedagogica", cu durata de 3ani:

  •  Asistent medical generalist
  •  Asistent medical de farmacie
  •  Asistent medical de balneofiziokinetoterapie si recuperare

   Curricula de pregatire pentru Asistentul medical generalist prin studii postliceale, aprobata prin OMECT 2713/29.11.2007, a facut posibila recunoasterea automata a titlului de calificare in tarile uniunii europene, conform Hotararii Comisiei Europene 2008/C322/03

 

Resurse umane :

   Pana in anul 2011, scoala a inregistrat un numar mare de  elevi, dintre care o mare parte profeseaza in calificarea dobandita, in unitati medicale din tara si strainatate.

   Scoala are 25 de angajati, din care 20 cadre didactice (10 titulari) si 5 personal administrativ. Pregatirea personalului, experienta didactica si profesionala a acestuia sunt conforme cu prevederile legii, precum si cu standardele de evaluare externa. In plus, personalul se bucura de prestigiu pe plan local. Politica de personal s-a axat pe fidelizarea personalului si perfectionarea continua a acestuia prin programe de formare in tara si strainatate.

 

Baza didactico-materiala :

   Scoala detine un spatiu in regim de proprietate in Aleea dr. Ana Aslen 18 A Pitesti, unde functioneaza sediul administrativ, 3 laboratoare si biblioteca si un spatiu in regim de inchiriere in str. I.C. Bratianu nr. 44 Pitesti (incinta Liceului Armand Calinescu), unde functioneaza salile de curs.

   Scoala dispune de o bogata baza didactico-materiala :

- Sali de curs dotate cu mobilier modern si echipamente informatice.

- Aparatura, echipamente si materiale medicale.

- Mulaje, manechine umane pentru exersarea tehnicilor de lucru

- Dotari pentru laboratorul de biochimie si farmacie

- Mulaje anatomice, microscoape, planse

- Retea de calculatoare conectate la internet

NOUTATI SI EVENIMENTE
16.04.2021
PROCEDURA de reorganizare a procesului de învatamânt
PROCEDURA de reorganizare a procesului de învatamânt începând cu data de 02.04.2021 prin stabilirea graficului de derulare a activitatilor si a modalitatilor concrete de realizare a activitatilor didactice
...mai mult
02.04.2021
Anunt important
Conform adresei nr 1986/DGIP/2.04.2021 a Ministerului Educatiei
...mai mult
22.12.2020
PROCEDURA DE SELECTIE A PARTICIPANTILOR PENTRU MOBILITATI DE FORMARE
PROCEDURA DE SELECTIE A PARTICIPANTILOR PENTRU MOBILITATI DE FORMARE Proiect ERASMUS + nr. 2020-1-RO01-KA116-07/ 8503 ”Competente cheie în nursing dobândite în cadru european -Sansa insertiei pe piata muncii ”
...mai mult